Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten ten gevolge van een onjuist houdings –en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte, b.v. kanker. Oefentherapie maakt u bewuster van alledaagse handelingen en bewegingen. Tijdens de behandeling leert u bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, u verbetert uw houding en u krijgt een optimale manier van bewegen. De Oefentherapeut Cesar stelt voor u een individueel behandelprogramma samen.

 

Ten gevolge van kanker en de reactie op de behandeling kunnen het lichaam en het spiergebruik  “uit balans” raken,  waardoor mogelijk voor u ongunstige bewegingsgewoonten ontstaan (b.v. teveel spierspanning in de schouderspieren na een borstamputatie). Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en uw manier van bewegen en wordt hierin verandering gebracht. Daarnaast zijn er oefeningen om de pijn te verminderen, om bepaalde spieren te versterken en om te ontspannen. De Oefentherapeut Cesar leert u de voor u ongunstige bewegingsgewoonten te herkennen, u leert deze door oefenen te veranderen en herhaling te voorkomen.

 

De eerste stappen in een behandeling zijn een intakegesprek en een onderzoek, waarin u samen met de Oefentherapeut Cesar uw specifieke problemen in kaart brengt . Daarna wordt een individueel behandelplan samengesteld.

 

U kunt door een huisarts of medisch specialist worden doorverwezen. U kunt ook direct -zonder verwijzing – bij de Oefentherapeut Cesar terecht. Oefentherapie Cesar wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Het hangt dus af van uw aanvullende verzekering hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar komen uit dezelfde aanvullende verzekering.

 

Mike Hogervorst
078-6912033

06-40938106


Cesar@dok11.nl

www.dok11.nl